Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Вътре в ДАНС има структури, които не се противопоставиха на руското влияние в последните 12 години. По-специално прословутия „Турски поток”, с който направихме на Путинова Русия подарък за 3 млрд. Това коментира зам.-председателят на Комисията по вътрешна сигурност проф. Николай Радулов предаването "Здравей България " в ефира на NOVA TV по повод акцията на спецпрокуратурата в ДАНС. 

Той посочи още, че при строежа на тръбопровода са забелязани служители на руските специални служби и на охранителни фирми, идентифицирани като участници в руски паравоенни формирования.

„ДАНС не си е мръднал пръста оттогава. Имаше няколко сигнала, единият от които беше на БОЕЦ със снимки на такива хора. Тук в България по време на строежа на тръбопровода”, уточни депутатът.

Местата, където руските специални служби търсят и вербуват свои агенти са тези, където има информация, каза още Радулов. 

Прокуратурата няма как да влезе в ДАНС без тя да ги извика. Службите отдавна са пробити. Това, че са сменени ръководителите не върши работа. Трябва да се смени целия механизъм и цялата структура, подчерта още той.