Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Районната прокуратура в Стара Загора привлече като обвиняем и задържа мъж за грабеж спрямо 86-годишна жена в дома й, съобщиха днес от Апелативната прокуратура в Пловдив.

О.К., на 73 години, е обвинен в това, че на 28.03.2022 г. в село Тъжа, община Павел баня, е отнел чужди движими вещи – приемник за телевизор, хранителни продукти, домакинска посуда и пари, както и сумата от 180 лева, от владението на 86–годишната пострадала жена, с намерение противозаконно да ги присвои, като е употребил за това сила и заплашване. За такова престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода за срок от 3 до 10 години, припомнят от прокуратурата.

На 28.03.2022 г., около 23 часа О.К. почукал на вратата на къщата на самотно живеещата възрастна жена. Тя помислила, че е синът й, и отворила. О.К. я заплашил с нож, нанесъл й удари по лицето и започнал да събира в торба различни вещи. Останал за кратко време при пострадалата, като пил алкохол и отправял заплахи, че ако се обади на полицията, ще се върне и ще я убие. О.К. напуснал мястото, но жената се страхувала да съобщи за грабежа. Сигнал в полицията бил подаден по-късно. 

Обвиняемият О.К. е осъждан. Той е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Разследването по случая продължава.