Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Окръжен съд – Монтана осъди на 15 години лишаване от свобода ефективно подсъдимия Р. Ж. М. (42 г.) и на 10 години лишаване от свобода ефективно подсъдимата М. В. В. (33 г.) за умишленото убийство на А. Х. А. (63 г.).

Според документите по делото на 24 октомври 2020 г. в град Монтана, квартал „Огоста“ след като празнували с компания рожден ден Р. Ж. М. и М. В. В. се скарали с жертвата А. Х. А. от село Николово, който също участвал в празненството.

Двамата подсъдими искали от по-възрастния мъж пари, за да купят още алкохол, но след като той им заявил, че няма и не им дал, те се нахвърлили върху него с юмруци и ритници и му нанесли тежък побой. Според извършените съдебно-медицински експертизи Р. Ж. М. и М. В. В. нанесли на жертвата не по-малко от 15-20 удара предимно в областта на главата, били го с юмруци, ритали го и го блъскали в стената. Вследствие на побоя възрастният мъж получил тежка множествена травма и остра сърдечна и дихателна недостатъчност, които се развили на базата на кръвоизливи в мозъка, счупването на шиен прешлен и ребра, парализирали жизнено важни дихателни и сърдечни центрове в мозъка и причинили смъртта на жертвата.

Съдът оправда Р. Ж. М. и М. В. В. по обвинението, че са извършили престъплението по особено мъчителен за пострадалия начин. Съдебният състав приспадна от наложените наказания на двамата подсъдими времето, през което са задържани под стража.

Присъдата може да се обжалва и протестира в 15 дневен срок пред Апелативен съд – София.