Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Владислав Горанов. Кадър БНТ
Владислав Горанов. Кадър БНТ

"За нищо не ни разпитваха в ареста. Една тъжна история, която според мен е договорка между действащия главен прокурор и сегашното управление. Тези хора, които преди година ни упрекваха в различни неща, успяха с един лековат ход да заличат всякакъв устрем за върховенство на правото. И ако хора като г-н Лорер нямат достатъчно политически опит, голямата драма настъпва за хора като Христо Иванов, Корнелия Нинова и всякакви други, които говорят за върховенство на правото. От 17 март насам те нямат право да произнесат нито една дума за това, защото когато арестуваш лидера на опозицията без законно основание, значи, че искаш да постигаш цели с нелегитимни основания".

Това каза бившият финансов министър Владислав Горанов в предаването "Панорама" по БНТ. И отговори с 4 пъти “не” на въпроса на водещия Бойко Василев дали е искал и получавал подкуп от Васил Божков

"Всеки има право на своя защитна теза - човек, който чувства у себе си вина за определени процеси, а това, което наблюдаваме в последните 2 години не даде основания нито за спешност, нито за неотложност за авантюристичните действия, които предприеха хора от сегашното управление. Моят протест не е срещу Петков, Лорер, а искам да започна разговора от там как се допусна тази авантюра в нашата политика. 30 години ги зачеркнахме в един ден, в който партиите с история изведнъж се предадоха на улицата. Те допуснаха хора без особен житейски опит, без особено зачитане на правилата в тази държава. Според мен Петков върна жеста на Гешев за това, че главният прокурор не го преследва за документа с невярно съдържание", добави той.

Очаквайте подробности.