Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бойко Рашков
Бойко Рашков

Съществува монопол на прокуратурата върху разследващите органи, каза вътрешният министър

Има досъдебно производство срещу Асен Василев

Сестрата на Севделина Арнаудова работела в дирекция "Национална полиция", оттам изтичала информация

Ние вече свикнахме с това от прокуратурата да се подават неверни данни, каза пред БиТиВи вътрешният министър Бойко Рашков.

На първия лист на делото не личи, че става въпрос за досъдедбно производство срещу вицепремиера Асен Василев. На втората страница обаче има сигнал на Георги  Самуилов до главния прокурор за изнасяне на данни за спекула с горивата. В този сигнал прокурорка заявява, че има данни за престъпление. Досега тя е била командирована. Какво остава на подчинения прокурор.

Георги Николов, прокурор от спецпрокуратурата, е решил, че има данни за престъпление. От това разбира се нищо няма да излезе, каза Рашков.

Това е политически акт, това е злоупотреба с процесуални пълномощия, каза Рашков. МВР не е изпращало материали до прокуратурата, допълни той.

По-рано Валентина Маджарова от специализираната прокуратура заяви пред БиТиВи, че от 2017 г. досъдебни производства срещу личности не се образуват, а само за престъпления.

Три източника дават доказателства за ареста  на бившия премиер Бойко Борисов, финансовия министър Владислав Горанов и пиарката Севделина Арнаудова - сигналите на БОЕЦ, "един човек, който се намира в Дубай" и доклад на финансовата инспекция, каза Рашков. Въз основа на фактите, които сме поднесли на прокуратурата, всеки един човек, ако не се казва Бойко Борисов или Владислав Горанов, щеше да бъде подведен под наказателна отговорност, каза вътрешният министър.

Според него не са избързали, а дори са закъснели с арестите. Сестрата на Севделина Арнаудова работела в дирекция Национална полиция, каза Рашков и направи връзка, че вероятно оттам изтича информация.

Според Рашков ЕНП не са запознати с фактическите обстоятелства и Манфред Вебер не знае много неща - от комунистическото минало на Борисов до силовите групировки.

Не оспорвам обвиненията срещу Васил Божков, но се наслушах на нелепости от прокуратурата как той не може да бъде разпитан. НПК дава такива възможности, заяви Рашков.

Има монопол на прокуратурата върху разследващите органи, каза още вътрешният министър.