Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу СНИМКА: РОЙТЕРС
Турският външен министър Мевлют Чавушоглу СНИМКА: РОЙТЕРС

За нас пролятата кръв в Харков е същата като пролятата кръв в Алепо, заяви днес турският външен министър Мевлют Чавушоглу, цитиран от телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Чавушоглу участва в заседание на министрите на външните работи от Организацията за ислямско сътрудничество (ОИС), което се провежда в Исламабад, предаде БТА.

Войната в Украйна, против която днес сме всички, също изведе наяве двойни стандарти. Чухме различни хора да казват: "Това не е Близкият изток. Защо там се пролива кръв?". А за нас кръвта, пролята в Харков, е същата като пролятата кръв в Алепо, каза Чавушоглу.

Европа се отнася към бежанците различно и ги приема според "цвета на очите". А Турция оценява събитията в Украйна и въпроса, свързан с бежанците, със същото разбиране, с което се отнася към бежанците от Сирия, Палестина и Йемен”, заяви по-рано днес и турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу.

Очаква се на заседанието на министрите на външните работи от ОИС да бъдат обсъдени проблемите, с които се сблъсква ислямският свят. Заседанието под надслов "Построяване на партньорство в името на единството, справедливоста и развитието" ще продължи два дни.