Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

НИКОЛАЙ ХАДЖИГЕНОВ
НИКОЛАЙ ХАДЖИГЕНОВ

Група ентусиасти, абсолютно неподготвени за каквото и да било  - така Николай Хаджигенов нарече правителството на Кирил Петков в коментар за 100-те дни на кабинета за Би Ти Ви. Гол ентусиазъм, повтори той.

Ситуацията кардинално се промени с войната в Украйна, изисква се антикризисен режи на работа и кабинетът трябва да отговори на новата обстановка, без да забравя приоритетите си в програмата за управление, коментира пък доц. Милен Любенов. Той очаквал продължение на действията за борба с корупцията през следващите седмици и месеци, като такава квалифицира задържането на Борисов.

За 100 дни видяхме заводи да никнат като гъби, правим електромобили, няколко тунела ще направим под Стара планина и няколко моста, хората се избиват за самолетни билети до Скопие, а във външната политика - успяхме да сме единствената държава в ЕС, която шикалкави грозно, иронизира пък политическият пиар Нидал Алгафари, чийто син е сред новите попълнения в ГЕРБ.

"Промяната" промени това, че ГЕРБ и ДПС върлуват и буквално управляват в 47-ото Народно събрание, смята адвокат Хаджигенов.

Отчете обаче, че наистина има промяна във външната политика от последните 12 г., през които Борисов наложил стила да сме наведени пред всеки. Но разкритикува отказа да се помогне на Украйна с оръжие.

БСП са странен отломък от Студената война, влязоха във властта с идеята да нахранят гладни социалисти, тя не е левица, а гнил социализъм и дърпа коалицията назад, заяви още Хаджигенов.

Доц. Милен Любенов предложи по-елегантен начин за изгонването на посланик Митрофанова - да извика за консултации нашия посланик в Москва за неопределен срок, вероятно и те ще предприемат реципрочна мярка. Така се процедира с посланика ни в Турция и тогава техния дипломат Гюкче бе сменен, напомни доцентът.

Липсва координация и това е същественият проблем, коалиционният съвет трябва да действа, категоричен бе в оценката си той.

Липсата на промяната в правосъдието видя като проблем Хаджигенов.