Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Йордан Цонев
Йордан Цонев

Никой не е над закона. Това заяви зам.-председателят на ДПС и на Парламентарната група на Движението Йордан Цонев от трибуната на парламента. Ние сме за върховенството на закона, но имаме една добавка – без реваншизъм. Отправихме я и към президента Румен Радев преди време, подчерта Цонев.

Отказът от реваншизъм е основополагащ принцип, на който е конструирана партията ДПС. Ако турският етнос, ако мюсюлманите у нас не се бяха отказали от реваншизма, България щеше да е друга, заяви Йордан Цонев.

Ние няма да ставаме адвокати на никого. Който е погазил закона, трябва да отговаря, независимо от коя партия е, включително и от нашата. Но това трябва да се извършва по законовите процедури, категоричен бе зам.-председателят на ДПС.

Алармираме ли толкова месеци, че вътрешният министър стои над закона, попита Йордан Цонев. И припомни: „Процедурите, които извърши по време на изборите - да влизат негови служители по домовете на възрастни хора, да влизат в дома на жена, болна от рак и да я карат да става, да сяда, да видят дали може да ходи…Какво е това?”

Това е вопъл за справедливост, подчерта Йордан Цонев. Добрите намерения да се въведе справедливост трябва да бъдат по законовия ред, изтъкна Цонев. Затова не искахме да вземем отношение сутринта, защото не знаем на какво основание е извършена снощната процедура, допъни той.

Адвокат на Борисов няма да ставаме, но ще защитаваме всеки, срещу когото има упражнена репресия, полицейщина и той е преследван не по закон. Запомнете, че за нас не са празни думите: всеки е невинен до доказване на противното. Доказването става в съда, подчерта Йордан Цонев.

ДПС ще защитава и сегашните министри, и сегашния премиер, ако един ден това се наложи. Но както гледаме, май ще се наложи, каза Цонев. И подчерта: „ДПС ще настоява отговорността да бъде търсена по закон!”.