Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

КОСТАДИН КОСТАДИНОВ
КОСТАДИН КОСТАДИНОВ

България не е НАТО, не е ЕС, както не беше Тристранния пакт през 1941 г., както не беше Варшавския договор. Това каза в декларация от парламентарната трибуна лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

Българските медии от вчера съобщават за визита на министъра на отбраната на САЩ Лойд Остин през тази седмица. Тя е фокусирана върху подкрепата на съюзниците на САЩ в Европа. Очевидно българското правителство не осъзнава, че т.нар. съюзници се опитват да ни въвлекат във война, каза Костадинов. Той настоя, че българското правителство в момента се чуди как да обслужи чужди интереси и чужда национална кауза. Според него отбраната на страната ни се давала в ръцете на чужди генерали.

Дойде време за преосноваване на българската държава, дойде време тя да функционира с грижа за българите, каза Костадинов. Той цитира и реч на министър-председателя Кирил Петков от вчера, че "единият вариант е да се крием в тревата и да кажем: "Дано тази буря мине покрай нас". Другият вариант е да кажем: "не - омръзна ни България да не може да решава собствената си съдба и да няма глас, винаги Великите сили да решават нещо за нас".

Излиза, че според него, независимостта е израз на страхливост, а зависимостта е повод за гордост. Как точно посещението на министъра на отбраната на САЩ подпомага националната сигурност и с какво то съдейства да запазим българския национален интерес, запита Костадинов. Той настоя, че правителството трябва да обсъди с американския министър чертежите на изтребителите Ф-16 и защо договорът е засекретен от страна на американците. Освен това той повтори и теорията си, че на територията на страната ни имало американски бази, за които САЩ не заплащали и това трябвало да се напомни на Остин.

Това не са бази на НАТО, това са бази на САЩ. Решение има - преосноваване на държавата, работещи институции, укрепване на армията, продължи лидерът на "Възраждане".

Няма вечни приятели и вечни съюзници, има вечни интереси, категоричен бе той.

Такива квалификации към български правителства, че са назначени от чужди посолства, независимо от коя политическа сила са излъчени, не би следвало да отправяме от настоящата трибуна, направи му забележка шефът на парламента Никола Минчев.