Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Венци Мицов. Снимка Фейсбук
Венци Мицов. Снимка Фейсбук

От два дни опорките взеха да се променят…

Преди два дни се говореше за това, че няма никакви жертви, че няма война. Цял един чичо генерал си подаде оставката, защото не можеше да каже думата “война”.

От два дни обаче войната вече не се оспорва. Сега дойде момента на любимото ми “вижте това видео преди да бъде изтрито”.

Появиха се куп доказателства, че Путин няма никаква вина и е бил принуден от Байдън, Сорос, баба ми и ония тримата и Гошо Вратарчето да влезе, за да защити клетите бедстващи хора от Украйна от злите бандеровци и сатаната.

В тия нови опорки се появиха и куп видеа, които, ако изгледате, ще се самоубиете, а ако малко отбирате от журналистика, ще се самоубиете два пъти, като за всеки случай ще се полеете с нафта и ще се запалите…

От оная нафта, дето оная вечер ходихте да се редите на опашки за нея.

Явно хибридките вече се вихрят в нова плоскост. Но колко да е нова…

Отново гледам това “Давате по 40 лева на ден за бежанец, а на нас, клетите жители на MAJKA BALGARIQ не давате”.

Нищо, че тия пари са отпуснати за месец и то при редица условия, като например да ти е даден статут и да си настанен само на определени места и че даже не са от нашия бюджет. Ама кой ти гледа това де…

Като цяло ситуацията на информационно - пропагандния фронт е тъпа и нелепа. Ама адски нелепа.

Толкова е нелепа, че днес, след като питах една мурзилка как така Зеленски е хем евреин, хем нацист, той ми каза, че и Хитлер бил евреин. Стара и малоумна теза, но кой да го мисли това… Евреин - нацист, избиващ евреи - мъдро като старите ми обувки.

Знаете ли какво.

В страна с интелигентно население всичко това нямаше да сработи по никакъв начин.

Но ние, уви, не сме умни.

Ама хич.

Кухи сме като гадулки, при това по собствено желание. И за това винаги търсим някой, който стои отзад, зад тъпотата ни и тегли конците. Невидим и страшен…

Не бе, няма такъв.

Има нещо съвсем просто.

Имате нападната страна.

Помляна с бомби.

И отсреща имате нападател.

Който напада с бомби.

Кое точно не е ясно, не знам…

И накрая нещо още по-глупаво. Тук някои критици на обществото са напълно прави.

Ние уж сме съпричастни. Но съпричастността ни стига само да сложим знаменца на профилните си снимки.

А онези, противниците на мейнстрийма са толкова смели, че единственото, за което им стига смелостта е да ударят някой с напикана снежна топка. И дотам.

Чудя се дали има смисъл да ви ги пиша тия неща. Вие си ги знаете, усещате, че това е така. Но въпреки всичко продължавате да се информирате от източници, които са обида за здравия разум.

Халал да ни е. Дотам сме се докарали.

А докъде още можем да стигнем?

Доникъде.

Толкова сме зле, че дори гражданска война няма да смеем да си обявим, че да се замааме със сняг и да се скубем по кьошетата в името на рОдината…

*От фейсбук!