Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Георги Свиленски КАДЪР: БНТ
Георги Свиленски КАДЪР: БНТ

"Стабилността на коалицията се крепи на участието на БСП, ако извадят БСП от тази коалиция, правителството пада. Целта на ГЕРБ е да се върне отново на власт". Това заяви в "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ Георги Свиленски от БСП.

"Това, че аз съм викал оставка към премиера Кирил Петков на Шипка е спекулация, кой е хвърлял снежните топки е работа на службите за сигурност. Няма дистанциране от страна на БСП към президента Румен Радев, няма разделение и противоречие, това са спекулации", допълни още социалистът.

"Няма напрежение в правителството, смяната е нормална процедура, когато между министър и министър-председател има някакви противоречия. Едва ли Кирил Петков би се съобразил с което и да е наставление на посолство. Факт е, че една част от нещата могат да бъдат казани за публиката, а друга част не могат и не трябва да бъдат казани", каза още Свиленски по отношение на оставката на Стефан Янев.

Георги Свиленски добави, че Кирил Петков не е политик с опит, а е човек от бизнеса.

"Не може да очаквате поведение от него като от професионални политици като Корнелия Нинова", допълни Свиленски.

Той поясни, че министърът на отбраната по коалиционно споразумение е представител на "Продължаваме промяната" и БСП не може да посочи и оттегли човека.

"България ще загуби от санкциите срещу Русия. Загубите, които ще понесем и от енергоносителите, и от туризма за страната ни, са много. България като история е най-пряко свързана с Русия. Това, което прави Путин е недопустимо", каза още Георги Свиленски.