Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Алексей Навални
Алексей Навални

Излежаващият присъда критик на Кремъл Алексей Навални призова днес руснаците да протестират тази неделя срещу войната в Украйна в руски градове и по целия свят и обвини президента на Русия Владимир Путин, че посрамва руския национален флаг и руския език, предаде Ройтерс, цитирано от БТА.

В пост във Фейсбук, Навални, който е най-изявеният вътрешен опонент на Путин, каза на руснаците да се отърсят от страха си да протестират срещу руското нахлуване в Украйна и да излязат по площадите в градовете, в които се намират. "Покажете на света, че руснаците не искат война. Излезте по площадите в Берлин, Ню Йорк, Амстердам и Мелбърн, където и да сте. Сега всички носим отговорност за бъдещето на Русия. За това каква ще бъде Русия в очите на света", написа Навални в поста си.

Активистът срещу корупцията призова за протести през всеки ден от седмицата, но каза, че демонстрацията на 6 март ще е най-важна и трябва да се състои на московския "Манежен площад" и на пред търговския комплекс "Гостинний двор" на "Невски проспект" в Санкт Петербург.

"Може да ви е страх, но поддавайки се на страха, заставате редом до фашисти и убийци. Путин вече изтръгна от Русия нейната икономика, отношения със света и надежда за бъдещето", изтъкна Навални.