Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

РУМЕН ГЕЧЕВ
РУМЕН ГЕЧЕВ

„Насилието не е приемливо, когато се налага от когото и да било. Но БСП е против санкциите, защото те винаги са двупосочни. България има много по-голяма зависимост на внос от енергийни ресурси от Русия, отколкото средно за Европейския съюз.“

Това заяви народният представител от БСП Румен Гечев в ефира на Нова нюз и допълни, че българската държава ще плаща цената на санкциите след това.

По повод на Националния съвет, който БСП ще проведе, Гечев посочи, че на пленума ще бъде обсъдена ситуацията с Украйна и левицата ще излязе с позиция. „Нашата позиция е да кажем не на санкциите, тъй като те са неработещи и са във вреда на България и са печеливши за някои богати страни“, прогнозира той.

Във връзка със санкциите депутатът от левицата допълни, че предстоят преговори с Газпром през пролетта и българското правителство трябва много да внимава с понятията, с които борави „Това, което се получава, е в резултат на сбърканата политика и от двете страни на завесата – между Изтока и Запада и ние трябва да плащаме цената“, каза народният представител във връзка с инфлация в цената на газа.

По темата за бюджета Румен Гечев беше категоричен, че България прави това, което и другите страни-членки на Европейския съюз и от гледна точка на фискалните възможности страната ни се намира в благоприятна позиция. Той допълни, че не вижда опасност в размера на външния дълг на България.

По думите му нямаме възможност да провеждаме антиинфлационна политика, която да компенсира европейските фактори.

В заключение Гечев посочи, че нямаме интерес от санкции, които да ударят Европейския съюз и България.