Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Горан Благоев. Кадър Би Ти Ви
Горан Благоев. Кадър Би Ти Ви

"Думите на Зеленски, че е готов да преговаря с Русия на руски за неутралитет, означават поражение. Всички се надявахме, че украинската нация ще съумее да удържи на тази агресия, на това мракобесие, този път ще го нарека съвременен фашизъм. Защото знаем какво се случи 1938 година с Чехия, как Европа ръкопляскаше и казваше това е мирът на нашето време. Хитлер го анексира, сега ще се случи същото с един нов фашист - Путин, който ще го направи с Украйна. За съжаление, искрено се надявам да не станем свидетели следващите часове как държавният глава на една суверенна държава е убит от спецчасти или чеченци или най-малкото арестуван". Това каза историкът и публицист Горан Благоев в "Лице в лице" по Би Ти Ви.

"За съжаление, светът не си научи урока, защото в момента виждаме тоталното безсилие на Европейския съюз. Защото тези санкции не вярвам много да стреснат Путин, който ръководи държава, която собствено може да издържи на тези санкции. Видяхме, че при отнемането на територии от Грузия, при анексирането на Крим, тези санкции не сработиха. Европа, за съжаление, е много виновна, че десетилетия наред стоя на колене пред Путин, приемаше богатите руски олигарси да купуват не само скъпи бижута и коли, а да имат собственост и в момента като ги запорират, какво ще се случи, виждате колко животи се губят", допълни Благоев.

"Цяла Европа трябва да наложи дипломатически санкции на Русия. Всички държави да си затворят руските посолства и да изгонят руските посланици, да спрат да издават визи за руснаци. България също трябва да го направи, да спре да издава визи за руснаци, защото не знаем какви руснаци ще ни прати Путин. Да не влязат у нас чеченци и да ни спретнат един преврат, и да се окажем много по-бързо завладяна държава, отколкото Украйна. Срещу нас има един идиот, един съвършен идиот, какъвто е Путин, който е на път да запали Трета световна война. Това е един луд, с който светът трябва много да внимава. Европа един път завинаги трябва да каже стоп на Путин, дори с цената на някои несгоди или лишения", каза още Горан Благоев.