Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мексиканецът се оправдава: Правих секс с жена, мъжът ме видя върху нея и ме натопи

Oцелял в бомбен атентат е ключов свидетел по делото срещу мексиканеца Виктор Омар за убийството на хасковеца Тургай Сали. Веселин Илчев е единственият човек, видял татуирания латиноамериканец с оръжието на убийството.

Двамата се засекли на поляна край Хасково на 12 февруари, където Омар прострелва пистолета.

"Стреляше по канчета от не повече от 10 метра, но не го биваше", разказа пред "168 часа" Илчев.

Срещу него имаше атентат през 2014 г.

Тогава неизвестен хвърли бомба в офиса му, но Илчев се размина без травми. След като видял, че не е сам, Омар прекратил огъня, прибрал пистолета "Люгер" и си тръгнал.

"Походката му беше доста специфична - клатушкаше се на двете страни, а си личеше, че не е пиян", обясни Илчев. И посочи, че видял огромна татуировка по цялата глава на непознатия.

Именно походката и татуировката са ключови в показанията на Илчев. На записи от камерите близо до дома на Тургай се вижда как мъж на няколко пъти ходи там, всеки път с различно облекло, но с една и съща походка.

Веднъж мъжът бил със зимна шапка и дънки. Втория път носел каскет и костюм. Бил заснет и с анцуг и бейзболна шапка. Последните 2 пъти носел различни на цвят суитшърти с поставена на главата качулка. Именно петото ходене обаче издънило Омар. Той бил заснет как на 200 метра от мястото сваля качулката. Така на записа

се видяла

огромната татуировка

на бивол, разположена на главата му.

Тя е описана и от мъжа, дал под наем автомобила на мексиканеца. Той влязъл у нас с автобус през РС Македония на 10 февруари. Използвал фалшив испански документ. С него взел и бяло "Рено Клио" под наем, а на продавача му направило впечатление мастилото по главата на мъжа.

Колата е заснета как се приближава към дома на Тургай в Хасково в нощта срещу 13 февруари. Вижда се как паркира под балкон. Именно оттам Омар стреля 2 пъти по посока на хасковеца. Единият бил неточен, другият попаднал в задните части на бившия ММА боец.

Самото

попадение

говори за неумението на Омар да борави с оръжия.

"Люгер" са специфични пистолети. Спусъкът е много мек при празната част на хода, а след това става твърд. Рязко дърпане за справяне с разликата кара оръжието да отиде леко надолу. Именно затова и куршумът е попаднал в задните части на Сали.

Веднага след изстрелите Омар си плюл на петите. Камери от близки къщи засекли как колата се отдалечава, снимали и номера. По това време Тургай бил закаран първо в хасковската, а оттам - и в болницата в Пловдив.

Мъжът бил в съзнание, затова бил и разпитан. Той дал точно и подробно описание на стрелеца. Казал, че не го познава, бил със специфична маска с пушещ череп.

Докато Тургай се борел за живота си, Омар карал към София. Снимали го камери по магистрала "Тракия". Влязъл в столицата и се настанил в хостел "Шанс 2". Платил 2 нощувки за общо 104 лева, каквато била цената за една от двете единични стаи. Дал сумата кеш.

Хасковските криминалисти

използвали

камерите в града

и видели номера на колата. Така проследили движението й до София. На местопрестъплението пък открили бутилка с минерална вода, по която има ДНК на Омар.

Така бързо стигнали до мястото, където се криел. Мъжът бил задържан в 6,30 часа сутринта на 14 февруари, или по-малко от 30 часа след убийството. Той не бил в стаята си. Оказало се, че е в съседната, където спял в едно легло с жена. Тя била шокирана.

А докато криминалистите задържали Омар, ММА боецът и търговец на хранителни добавки Тургай издъхнал. Мъжът бил опериран, а куршумът, който от задните части минал в бедрото - изваден. Според медици Тургай е починал от кръвозагуба, а проектилът е пристискал артерията така, че да спре кръвотечението.

Лекарите били потресени и от състоянието на мъжа.

"Той е развалина. Черният му дроб, бъбреците, панкреасът, всичко е съсипано от употребата на стероиди. И без да го стрелят, е щял да умре до няколко години", казват медици. И обясняват, че организмът му нямал сили да се бори с нищо.

Омар отрече в съда да познава Сали. "Дойдох в България само заради срещата с тази жена. Не съм се крил и

не познавам

убития

Нямам причина да извърша каквото и да било престъпление тук. Когато маскираните полицаи влязоха, реших, че терорист е сложил бомба. После почнаха да ме претърсват и им казах, че нямам дрога", защити се мексиканецът в съда. Той обясни, че е цирков артист, който останал без препитание заради пандемията. У нас го поканили дамата Касандра и мъж на име Еди. Искали да ги научи да танцуват.

"Бях със семейството в четвъртък и петък, бяхме отседнали някъде край Пловдив. Те плащаха за всичко. В събота обаче мъжа го нямаше, донесе ни сексиграчки и изчезна. През целия ден аз и жената се забавлявахме с новите придобивки. Не знаех, че тя му е съпруга", разказа Омар в ексклузивно интервю за "168 часа". И обясни, че Еди се появил едва в неделя,

заварил съпругата

си Касандра

върху Омар.

Изобщо обаче не се притеснил, а отишъл за кафе.

"Доколкото разбирам, убийството е станало в нощта срещу неделя. Според мен Еди ме натопи само защото съм мексиканец", разви тезата си Омар. И поясни, че в софийския хостел, в който бе арестуван, е бил в леглото с Касандра, когато са го задържали.

Мъжът обясни и че в Гърция лежал за прекарване на мигранти, както и за фалшиви документи, но го освободили. Разясни и за татуировката си. "Това е бивол. Направих си го преди 20 години. Тогава

бях болен от

рак на тестисите

Косата ми окапа от химиотерапията, затова се татуирах. Реших, че ще изглежда, сякаш сам съм решил да ходя с гола глава", разказа историята на мастилото мексиканецът.

Мъжът поиска от окръжния съд в Хасково да го освободи от ареста. Съдия Анна Стоилова обаче го остави зад решетките. Тя обясни, че гилзата в колата на мексиканеца е същата като тази на местопрестъплението, а колата била снимана минути след убийството в района му.

Адвокатът му разви теория, че клиентът му е натопен от истинския убиец. Според него той му подхвърлил гилзата в колата.

Бандитът и Сали се познавали от Гърция. Там мексиканецът снабдявал с марихуана австралийска банда, която я продавала. Тургай също бил задържан, лежал няколко месеца. След това станал свидетел срещу групата, която била вкарана в затвора, Омар бил първият излязъл. Той постоянно комуникирал през различни мобилни приложения с другарите си. Всички те имат още едно дело, по което Тургай също е свидетел, но още не бил разпитан. Явно

показанията на мъжа ги притеснявали

Освен по делата срещу австралийската банда Тургай е бил свидетел и по още един процес в Гърция. Той е за убийството на мафиота Янис Макрис в градчето Вула, част от Атинския метрополитен район, на 31 октомври 2018 г. (Повече подробности по темата ще откриете на 14-а стр.)

Международното разследване установило, че килърът - български гражданин на 31 години, и Тургай Сали са били заедно в гръцки хотел по това време. Тургай Сали е разпитан месеци по-късно и освободен, а 31-годишният нашенец Серафим Райчев е осъден на доживотен затвор. Арестуван бил и 35-годишният брат на екзекутора - Милен. И братята, и Тургай са от Хасково, той им е бил шофьор. Дори имал

командировъчно

за Гърция,

което съвпадало с времето на убийството.

Тургай не е платил пратка от 3 кг. кокаин и затова е бил убит, гласи мълвата в Хасково. Местните жители обясняват, че мъжът продавал дрогата в кутии от хранителните добавки, които са официалният му бизнес. Вземал наркотика от Гърция, откъдето били снабдителите му. След като ги "изпържил", те решили да му отмъстят. Според местните Тургай е трябвало само да бъде ранен, а не ликвидиран. Идеята била мъжът да разбере, че ако не се разплати със снабдителите, ще бъде убит. Местни полицаи обаче отхвърлят теорията. Според тях Тургай е бил много дребен дилър и нямало кой да му повери 3 килограма от дрогата.