Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ИЛИЯН ВАСИЛЕВ
ИЛИЯН ВАСИЛЕВ

Съгласен съм с Борис Джонсън, че започва най-голямата война в Европа след 1945 година. От една страна военната и част може и да не в ход, но войната вече се води. Пълномащабна. Интензивността на дезинформацията издава непосредствена цел, която трябва да се обслужи. Тъй като западните правителства усилиха алармизма и вадят всеки ден доказателства в тази насока, с идеята, че ваденето на показ на плановете на Русия да атакува Украйна може ако не да предотврати, то поне да вдигне цената на подобна стъпка и да лиши Путин от основание.

Идеята, че дори и тези предупреждения и прогнози да не се окажат верни, то винаги може да се каже, че именно това е предотвратило войната. Има логика и до сега тя дава резултати.

Проблемът е, че накрая светът ще свикне с неминуемостта на войната и когато тя се случи, ще реагира като очаквана новина.

То не бяха съшити с бели конци от Кремъл и обвинения в геноцид /по тертипа на Югославия/, не бяха взривове /да си спомним че самия той дойде на власт с един взрив в блок, който беше аранжиран от ФСБ, за да оправдае идването на силовик/, удари срещу детски градини, цивилни граждани и т.н.

Очевидно на това поле няма какво повече да постигнат.

Ерго - време е за действие.

Това, което ги задържа е, че веднъж стъпят ли на пътя на войната, краят е неизвестен, дори за самия Путин. Бърза победа няма. Изобщо победа няма.

Дори да приеем, че откъсне и частите от Донбас и Луганск пак ще си остане агресор, санкциите ще бъдат пуснати в действие, и Русия ще стане парий. Дори Китай няма да ги подкрепи.

За това не чакайте дали войната ще почне или не. Тя вече е в ход.