Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Корнелия Нинова СНИМКА: БСП
Корнелия Нинова СНИМКА: БСП

Лидерът на социалистите, вицепремиер и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова никога не е допускала, че Радев и Борисов ще говорят в един глас.

"Не го разбирам. Търся политическа логика и не я намирам. Връхлетяха ни няколко кризи, от правителството разбираме това. Не ни се дадоха и 10 дни спокойствие. На Петков и екипа му, на всички нас, трябваше да се даде по-голям толеранс. Хората искат бързи резултати, правим всичко по силите си", обясни тя. И посочи целите на правителството в студиото на Любо Огнянов по Нова тв.

По повод критики на президента Румен Радев вицепремиерът увери, че кабинетът разбира тежестта на ситуацията с кризите, пред които е изправена страната. Нинова обаче смята, че на коалицията трябва да се даде по-голям толеранс за работа.

Корнелия Нинова посочи, че увеличението на доходите на гражданите е приоритет за правителството.

БСП ще настоява за 760 лв. минимална работна заплата при актуализацията на бюджета за 2022 г., планирана за средата на година.

Парламентът вече прие на първо четене проектобюджета за настоящата година, като в него е заложено увеличение на минималната заплата от 650 лв. на 710 лв. от 1 април.

Нинова каза, че в Министерството на труда и социалната политика се разработват различни варианти за преизчисляването на всички пенсии с нов осигурителен доход при актуализацията на бюджета.