Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мирослава
Кадър: БНТ
Мирослава Кадър: БНТ

Жена не знае къде е в статистиката за COVID-19 - дали е сред заразените, оздравелите или починалите. Тя е имала два положителни теста, но дали е била регистрирана - тук мненията се разминават, констатира БНТ.

В края на миналия месец екип на Спешна помощ я посещава и с бърз тест доказва, че е заразена. Личният лекар на жената обаче я съветва да си направи още един тест в COVID зона, тъй като първият не е отчетен от системата.

Така, очевидно вече доказано заразена, жената отива до поликлиниката и отново доказва, че има положителен тест.

Прибира се вкъщи, за да изкара карантината си и днес в предпоследния ден на изолация се оказва, че тя продължава да не се води в системата. Това я поставя пред невъзможност да си изкара и сертификат, и болничен, с който да оправдае отсъствието си.

Опитва се да се свърже с РЗИ, където по нейния разказ, я посрещат с новината, че не е регистрирана, защото е починала. Това е нейната версия.

От столичната здравна инспекция казват, че нито едно от тези неща не отговаря на истината.

Министерството на здравеопазването ще провери случая. От РЗИ София обаче подчертават, че с днешното си ходене до инспекцията Мирослава е нарушила карантината си.

Тя твърди, че друга връзка със служителите на РЗИ не успяла да осъществи.

Тези телефони, които са дадени в сайта на РЗИ, или не отговарят, или дава постоянно заето. Няма кой там въобще да вдигне.

И до този момент според системата на здравното министерство Мирослава не се е срещала с COVID.