Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Свидетелят на обира Иван Станков.
Кадър: bTV
Свидетелят на обира Иван Станков. Кадър: bTV

Разминах се с нападателя, но не бих могъл да го позная, носеше маска и слънчеви очила. Това разказа пред bTV Иван Станков от пловдивското село Катуница. По обяд вчера той влязъл в местната поща, за да си плати сметките. В този момент от сградата излизал мъж с пистолет. "Направи ми път, не бързаше", обясни Станков. Преди да влезе в пощата, той чул пукот.

Както "24 часа" пръв съобщи, около 13,30 вчера мъж произвел изстрел  в пощата в Катуница и така принудил касиерката да му даде парите за пенсии - над 3000 лв. Средствата обаче са застраховани и се очаква възрастните хора да започнат да си получават пенсиите по график още от днес. По информация на bTV откраднатите пари са намерени. 

Извършителят на грабежа е задържан. „Това е човек, който не желае да работи - мързелив. Той злоупотребява с наркотици и алкохол в големи количества. Беше си организирал алиби с няколко негови приятели на маса”, обясни пред Нова тв кметът на Катуница Красимир Юруков.

На помощ на полицията в издирването на извършителя се включила и ловната дружинка на селото. Обиколени били всички горски територии заради получена информация, че може да се укрива там. „Мисля, че не беше сам. Видяхме още един човек. Разбрахме, че е бивш военен с доста голямо криминално досие, който му е помогнал”, уточни участникът в издирването Васил Петлешков. От полицията съобщиха, че извършителят е на 43 години и не е действал сам. Вероятно ще има и още задържани.