Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мажд Алгафари
Мажд Алгафари

Нашите "медии" отново са с главата в пясъка.

Най-накрая се решиха да съобщят за "Конвоя на свободата" в Канада. И така го съобщиха, като че си мислят, че нямаме представа какво става в Отава.

Сервираха ни новината с това, че АДМИНИСТРАТИВНИЯ ЦЕНТЪР е блокиран от камиони и затова кмета на столицата е обявил извънредно положение.

Ало... Не на нас тия. Ако е само центъра, то кмета нямаше да обяви извънредно положение. Ситуацията е много извън контрол. Първо, защото не е блокиран само административния център, а почти цялата столица. И второ, ако някой може да си представи между 50 000 и 100 000 тежкотоварни камиона в един град, тогава ще му стане ясно, че всъщност те не са само в центъра - няма да се поберат. В административния център има между 500 и 700 камиона и още един куп джипове и коли, които наистина са задръстили района. Но останалите хиляди ТИР-ове са разпръснати по целия град. Та, това е причината кмета на Отава да обяви извънредно положение и се очаква да поиска помощ от армията.

Освен това, нашите медии ни обясняват, че "Протестиращите настояват, че няма да си тръгнат, докато исканията им не бъдат удовлетворени. Те обаче са крайно разнопосочни. Едни са против имунизацията. Други - искат отмяна на всякакви ограничения заради вируса. Трети пък казват, че се борят за свобода, без да е ясно какво имат предвид. Властите казват, че към протеста на шофьорите на камиони са се стекли безделници и радикални елементи, които нагнетяват напрежението."

Това не са РАЗНОПОСОЧНИ искания, а много ясни. Аз поне ги разбрах. Каква е разликата между "против имунизацията" и "отмяна на всякакви ограничения заради вируса" и не на последно място "борбата за свобода"?!?! Всички те произлизат от едно - КЕЛЕШ-19. Това, че някой е казал, че е против имунизацията, друг против ограниченията, а трети се бори за свободата си - всички са под един знаменател и отвеждат към едно - КЕЛЕША.

И, ако някой се опитва с "политически хватки и думи" да обясни ситуацията, че видите ли, хората не са единни в исканията си, МНОГО, ама МНОГО се лъже.

*От фейсбук!