Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мая Манолова - лидер на гражданската платформа "Изправи се.БГ", отговори във фейсбук на Бойко Борисов по повод спечеленото от него на първа инстанция дело за клевета. Бившият премиер я съди заради нейно публично  изявление от 1 ноември 2019 г.

"Борисов бил доволен, че ме осъдил за твърдението, че е "арогантен". Решението, разбира се, не е окончателно. Но за мен истината няма цена, оставям на вас да прецените дали Борисов е арогантен. Готова съм да плащам за истината, за да не плащат хората за некадърно управление.

Разбира се, ще обжалвам, а до тогава оставям Борисов да "трепери" като ме чуе да говоря, както твърдят свидетелите по делото - двамата "piar Boiko".

А той да не бърза да се радва, защото аз вече го осъдих още преди половин година за неговите лъжи и клевети."

Борисов е осъдил Манолова за 10 000 лв. 

Лидерът на ГЕРБ е успял да докаже, че на 01.11.2019 (тогава все още действащ премиер) в предаването "Лице в лице", както и в публикация във фейсбук, Манолова "изнесла обидни думи и изрази по негов адрес, а именно: Тази сутрин във вашата телевизия беше един арогантен човек, който избълва редица клевети, обиди и грозни внушения. Срам ме е заради него, срам ме е, че това е човекът, който ни представлява пред света".

Борисов твърди, че тези думи били унизителни и обидни за него, възприел ги "изключително тежко, накърнена била личната му чест и достойнство".