Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мажд Алгафари
Мажд Алгафари

Преди всичко СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ на близките на жената

Просто не знам как да озаглавя случилото се

Млада жена на 44 години да почине пред регистратурата на болница, защото не може да докаже, че е ЧОВЕК. Защото не била представена личната ѝ карта. И всичко това пред очите на собственото си дете? Защото половинката ѝ решил, че след като чакал куп време да дойде линейка, да закара любимата си и майка на детето им сам до болницата.

Изгледах видеото и още съм потресен. Не, не искам да приема, че това се е случило и, че това е възможно.

Не намирам определение, как да нарека онова жалко същество, което седеше уютно на стола си, докато мъжът търсеше личната карта на половинката си и само в края на видеото забелязваме, че същото това просто същество излиза от рецепцията и се доближава до вече починалата майка.

Прочетох и коментара на медията, как тоя се обадил на ония, а ония решил, че оная ще бъде наказана финансово и дисциплинарно, защото оная /системата/ иска личен документ за да регистрира жив човек, защото, как така ще прегледат някой без документ, който да докаже, че това всъщност е ЧОВЕК, защото без този документ, как ще си вземат парите от клизмичната /клиничната/ пътека.

И всичко това пред невинните, малки, детски очички на детенцето на жената.

Абе... Абе, вие ебавате ли се?

Като водя кучето ми, забележете, КУЧЕТО МИ във ветеринарната клиника не ми искат първо паспорта му и след това да го приемат.

Дядо Гошо, като тегли една жица на ветеринарю и он доде на мига да види кво ѝ е на кравата. Па я прегледа, па я прослуша, па рече на дедо Гошо кво да ѝ дава, че да се оправи. КРАВА, КРАВА, ма регистраторке... КРРААВВВААА, а не ЧОВЕК.

Преди години, едни келеши и пишман управляващи, закриха редица спешни звена, за ИКОНОМИЯ. Каква икономия? Икономия на средства или на хора. Мисля, че е последното.

Нашето здравеопазване е по-зле от това на фронта. На фронта за да те приемат за преглед или лечение не ти искат ЛИЧНА КАРТА, дори и да си от вражеските сили.

СЪБОЛЕЗНАВАНИЯ

СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ

СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ

*От фейсбук!