Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Щети от пожара в Бургас
Кадър: БНТ
Щети от пожара в Бургас Кадър: БНТ

Пожарът в бургаския квартал "Лазур" може да е тръгнал от изхвърлен боклук от печка за отопление. Това е версията на един от живеещите в пострадалата кооперация.

В изгоряла барака редовно били трупани отпадъци. Имало и две кислородни бутилки, които още повече са усилили огъня, предаде БНТ.

Припомняме: вчера бушуваше голям пожар в бургаския квартал "Лазур". Огънят тръгна от двуетажна къща, но обхвана и пететажна жилищна кооперация. Двама души пострадаха.

Щетите са много сериозни - кухнята, прозорци, неописуемо е. Но, важното е, че сме живи и здрави, обясни живееща в кооперацията.

Хората споделят, че са притеснени, но и се радват, че никой човек не е пострадал в стихията.

Вчера стана ясно, че обитателят на запалената къща всъщност е издирван от полицията, поради което не е искал да бъде евакуиран.

"В последствие двамата са евакуирани от бургаските огнеборци като е констатирано, че 41-годишният мъж е издирван от полицията, за да бъде приведена в сила мярка "задържане под стража", тъй като същият е бил обвиняем по дело за държане на наркотици, но не е се явявал по делата и вероятно това е била и причината заедно с майка си да вземат решение да продължават да стоят в сградата, обхваната от пламъци", обясни говорителят на полицията в Бургас Цветелина Рандева.

Майката и синът са в бургаската болница в стабилно състояние. След като бъдат изписани се очаква 41-годишният мъж да бъде задържан от полицията.