Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ТОМА БИКОВ
ТОМА БИКОВ

"Създаде се първият горещ конфликт между Кирил Петков и Румен Радев и то по много важна тема каквато е газа и "Булгаргаз". Този горещ конфликт има потенциал да събори правителството съвсем скоро."

Така коментира пред "24 часа" депутатът от ГЕРБ Тома Биков уволнението на ръководството на "Булгаргаз". Според него причината за конфликта е отстраненият шеф на "Булгаргаз" Николай Павлов, който е бе министър на енергетиката в служебния кабинет "Герджиков", сформиран от президента Радев през 2017 г.

"Бруталността, с която се случва смяната на борда, показва, че не става въпрос за някаква техническа смяна. Става въпрос за много сериозна битка и то с брутални средства между хора, които от едната страна са за Кирил Петков, а от другата страна са за Радев. Очевидно този конфликт не е могъл да бъде прекратен", каза още Биков.

По-рано през деня премиерът Петков обясни, че очаква до дни обвинения срещу бившя шеф на "Булгаргаз". Вчера пък Павлов обясни пред БНТ, че полицейска кола наблюдавала дома му от дни и бил разпитван от полицията миналия петък. 

"В държавата е така. Този, който назначава, той и уволнява. Радев има политическия потенциал да отстрани това правителство, защото той е лепилото между партии, които иначе трудно биха се събрали в коалиция. Три го издигнаха за президент, а четвъртата го подкрепи формално на втория тур. Тази криза тепърва ще се превръща в правителствена", каза още Биков.