Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Стоянка и дъщеря й Муки бяха изключително близки
Стоянка и дъщеря й Муки бяха изключително близки

По повод 100 години от рождението на голямата актриса Стоянка Мутафова Сатиричният театър подготвя специална програма. Ще се пусне поредицата "Умно село" на Владимир Люцканов, ще се четат откъси от книгата "Добър вечер, столетие мое". Това разказа пред БНТ дъщерята на Стоянка Мария Грубешлиева-Муки.

"Откакто майка ми почина, аз се отделих доста от театъра. Много тежко понесох загубата й", сподели през сълзи Муки.

Тя разказа, че като излезе из квартала обикновени хора непрекъсното я питат дали ще има честване за майка й. "Непрекъснато ме питат за нея, непрекъснато ми изказват съболезнования".

"Опитвам се да живея моя живот без нея. Нейният и моят живот обаче наистина бяха един живот. Връзката между нас беше много силна. Вярвам, че беше крамична връзка", каза Муки.

Мария Грубешлиева си спомни, че няколко месеца преди Стоянка Мутафова да почине, на няколко пъти влизала и излизала от болница. Всеки път като върнела Стоянка все повтаряла "Майко, на кой ще те оставя".

"Майка ми си отиде си с болка, че ме оставя сама. Моята болка от загубата не може да бъде изразена. Първите няколко месеца аз само плаках, не можех да стана. Сякаш връзката между нас не се е скъсала, тя продължава", каза Муки.