Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Лидерът на гражданското движение  "Изправи се БГ!" Мая Манолова КАДЪР: БНТ
Лидерът на гражданското движение "Изправи се БГ!" Мая Манолова КАДЪР: БНТ

"Имаме нужда от нов мащабен социален проект, който да защити хората в икономическа криза. Ние сме на ръба на кратер, от който ще изригне вулкан от социални проблеми."

Така Мая Манолова отговори на въпроса дали се готви нова лява партия пред Би Ти Ви. "Водят се разговори, ще се включат различни организации. "Изправи се БГ. Ние идваме" ще е част от тази платформа, но няма аз да съм лицето. Търси се широко обединение. БСП не са двигател на тези процеси“, добави тя.

Манолова отправи критики към управляващите:

„Властта не се занимава в тревогите на хората. Няма държава в Европа, която да не се зае с незабавна компенсация, за да не създават такива тежки дисбаланси в сферата на енергетиката“.

„Беше извършена промяна в КЕВР. Сега новото ръководство встъпва с много поголям бюджет от около 90 милиона лв. По-малък състав с повече пари.", коментира още Манолова.

„Не е нормално първият законопроект да се занимава единствено със състава на КЕВР. Можеше да се определят енергийно бедните и те да бъдат подкрепени или да се подпомогне бизнесът. Може да има преференциална цена за домакинствата до определен праг, в който да плащат по-малко. Можеше да има един законопроект за отпадане на ДДС за сметки за ток и парно за всички битови потребители и така щеше да има 20% надолу", смята още Манолова.