Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Гаспар Улие беше новият Ален Делон, но загина в жесток сблъсък на ски пистата

Гаспар Улие беше новият Ален Делон на Франция.

Излъчването му на чаровен хулиган идва и от белега на лявата буза, който вместо да му пречи, го прави толкова специфичен, че режисьорите се надпреварват да го снимат. Дълбоката тръпчинка получава още на 6 години след като го одрасква жестоко доберман. Впоследствие се оказва, че е белязан от успеха.

Загиналият само на 37 години на ски пистата френски идол прави първите си крачки в киното едва на 11. Камерата го обича, а яркосините му очи омагьосват и широката публика, когато е на 19 г. Забелязва го режисьорът Андре Тешине, а след като играе във филма му елф с обръсната коса, печели и първия си Сезар. Но красивият французин предпочита арт продукциите, особено работата си с “ужасното дете” на съвременното кино - Ксавие Долан.

Лесните роли не му отиват. Учудващо за лице на "Шанел" и луксозната марка "Лоншам". Светът на модата обожава Гаспар Улие, защото той е символ на небрежната елегантност, на непоносимата лекота да бъдеш стилен по френски. Именно затова Гаспар е избран за ролята на Ив Сен Лоран. Образ, който му е по мярка. Актьорът познава модните среди от малък, защото майка му е известен модел, а баща му - стилист.

“Винаги съм бил много затворен, болестно стеснителен, с много страхове. Стоях си в дъното на стаята, притеснявах се от момичетата. И в един момент дойдоха и ми предложиха да играя в сериал. И тогава си казах: “Защо точно аз?” Може би, защото бях и единствено дете, но живеех в свой свят. Когато бях в началните класове, учителите често казваха, че изобщо не съм на тази планета. И когато ми предложиха тази роля, аз преодолях страховете си и това се оказа много мощен начин да изразя себе си.”, казва актьорът

Не разбира ревността и противопоставянето.

Известен със своята деликатност, Гаспар Улие си отиде от този свят след жесток сблъсък с друг скиор на пистата. Семейството му потвърди смъртта в изявление за АФП.