Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Благоевградският театър „Никола Вапцаров“ гостува в София през януари с две представления - „Тартюф“ и „Портретът на Дориан Грей“.

Регулярното представяне на спектакъла „Портретът на Дориан Грей“ на столична сцена изгради сценичната интерпретация на романа на Оскар Уайлд като едно от значимите заглавия в афиша на Театър „Азарян“, НДК. Софийската публика ще има възможност да гледа забележителния спектакъл на режисьора Стайко Мурджев на 29 януари (събота) от 19:00 ч. Билети могат да бъдат закупени от билетния център на НДК, както и онлайн.

Още с премиерата си през 2019 година спектакълът „Портретът на Дориан Грей“ направи силно впечатление, както на зрителите, така и на театралната критика. Сценичната интерпретация на романа на Оскар Уайлд беше отличена с три номинации за националните театрални награди ИКАР – в категориите „Водеща мъжка роля“ за Севар Иванов в ролята на Дориан; „Поддържаща мъжка роля“ за Александър Хаджиангелов в ролята на художника Базил Холуърт и „Авторска музика“ за композиторът Петър Дундаков, който беше номиниран и за наградите Аскеер. Мариана Бонева, която е в ролята на актрисата, влюбена във вечно младия аристократ, получи наградата за поддържаща роля на фестивала „Театър, обичам те!“ в Хасково. Със спектакълът „Портретът на Дориан Грей“ беше открит фестивала „Хоаким ИнтерФест“ в Крагуевац (Сърбия), което популяризира театралното събитие и на международната сцена.

Друг акцент, който се откроява в януарската програма, е едно от новите заглавия в репертоара на театъра – комедията на Жан-Батист Молиер „Тартюф“.

Хумор; Клоунада; Гротеска; Впечатляваща актьорска игра; Съвременна визия – всичко това очаква зрителите на 25 януари (вторник) от 19:00 ч. на сцената на Сатиричен театър „Алеко Константинов“.

Съвременната сценична интерпретация на режисьора Дамян Тенев представя съвършено нов прочит на класическата комедия на Жан-Батист Молиер. В представлението, което разказва историята на най-известния лицемер в литературното творчество са изведени истинските подбуди и намерения на героите, прилежно прикрити в красотата на словото. Гротескните персонажи нагледно показват искрените си желания, докато думите им подсказват за смирение и взаимно уважение.

Тартюф на модерния свят ще ви поведе през лабиринт от криви огледала, в които се оглеждат пороците на нашето време. Има ли родени злодеи и днес? Или ние ги създаваме? А може би всъщност всички ние сме злодеи? На тези и още много въпроси ще търсим отговор заедно на 25 януари от 19:30 ч. в Сатиричен театър „Алеко Константинов“. Билети могат да бъдат закупени от касата на театъра и онлайн.