Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Почти 8 години след като комбинатори откраднаха фирмата на италиански бизнесмен у нас и източиха 882 000 лв., делото срещу обвинената за престъплението Наталия Б. все още се въргаля в съдебните зали.
Идната седмица в Окръжния съд във Велико Търново Наталия обжалва 2 г. затвор на първа инстанция за крупната измама.
Историята с италианския бизнесмен Масимо Поджо, които бил ужилен с над 800 000 лева, след като адвокат с подправени документи го заличил като управител в собствената му фирма и вписал там 30-годишната жена, нашумя преди няколко години. Тогава Поджо се ожали пред национална телевизия от мудното ни правосъдие, защото парите му бяха блокирани в сметките на измамниците, докато тече разследването и той се опасяваше дали въобще ще ги получи обратно.
Поджо решил да прави бизнес у нас, предлагал изолации при строежи.
През юни 2014 г. той е заличен като управител на фирмата си чрез фалшив документ. Новият управител, Наталия Боянова, прехвърлила 880 000 лева в сметката на българска фирма. Все пак служител на банката се усъмнява, информира Масимо за трансфера и парите са блокирани в сметката на измамниците, така че те не могат да ги изтеглят.
Започва разследване на схемата и замесените в нея.
Районният съд във Велико Търново е признал подсъдимата Наталия за виновна в това, че на 02.06.2014г. в София, в съучастие с вече починалия Йордан П. - подбудител и помагач, който умишлено я склонил и я улеснил, съзнателно ползвала неистински документи пред служител на „Служба по вписванията – Търговски регистър“. Тя е осъдена и за това, че в периода 2 - 11 юни същата година, в София и във Велико Търново, с две деяния като извършител и в съучастие със същия мъж, които и осигурил фалшиви официални и частни документи, била вписана в „Търговски регистър“ като управител на едноличното дружество на италианеца. Наталия заблудила служители на длъжности „старши специалист обслужване“ и „мениджър клиенти“ в „Си Банк“ ЕАД, клон Велико Търново, че е нов легитимен управител и че има право да нареди паричен превод от сметка на дружеството към сметка на друга фирма, както и да изтегли в брой от сметката на дружеството сумата от 1000 лв.. Причинената имотна вреда на Компанията на Поджо е в размер на 881 800 лв., като измамата е в особено големи размери и представлява особено тежък случай. Първоинстанционният съд е осъдил Наталия Б. на две години лишаване от свобода, които да изтърпи при първоначално общ режим.
Делото във въззивния съд е образувано въз основа на жалба от подсъдимата.