Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Според експерти лечението на Омикрон с методите на китайската медицина възстановяването е по-бързо. Снимка: Радио Китай
Според експерти лечението на Омикрон с методите на китайската медицина възстановяването е по-бързо. Снимка: Радио Китай

Традиционната китайска медицина ще играе по-голяма роля в лечението на заразените с Омикрон, каза Джан Боли от Китайската академия по инженеринг и почетен президент на Университета по традиционна китайска медицина в Тиендзин на брифинг на 11 януари.

Той посочи, че този нов щам на вируса, който причинява COVID-19, се разпространява по-бързо и симптомите му не се проявяват много ясно. Затова много пациенти не търсят веднага медицинска помощ. „При някои пациенти симптомите, като кашлица, възпаление на гърлото и висока температура, се повяват 2-3 дни по-късно“, отбеляза Джан Боли.

На базата на предишния опит традиционната китайска медицина ще играе по-голяма роля в лечението на инфекциите с Омикрон, добави той. Според него след лечението с методите на китайската медицина възстановяването е по-бързо.

„Ние променихме методите на лечение като се фокусирахме върху справянето със симптоми като излишната топлина в първия етап, и кашлицата при втория, както и попълването на запасите от жизнена енергия и Ин в последния“, обясни експертът.

Джан Боли разкри, че Държавното управление по традиционна китайска медицина е свикало онлайн среща, за да състави ефективни планове за лечението на заразените с Омикрон с методите на китайската медицина.