Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

АНГЕЛ КУНЧЕВ
АНГЕЛ КУНЧЕВ

„Расте заболяемостта, не е неочаквано. Знаехме, че с Омикрон ще е много стръмна кривата. Може би до края на януари ще вървим все нагоре.“ Това каза пред БНР главният здравен държавен инспектор доц. Ангел Кунчев.

По казуса с Кристиан Вигенин, който като наскоро преболедувал не е карантиниран, за разлика от останалите участници в КСНС, Ангел Кунчев поясни:

„Това не е нещо ново. Колегите от РЗИ, когато има такова съвпадение, го ползват. Това не е нова постановка.“

Запитан има ли в новата заповед на здравния министър текстове, следващи статута на определени лица, главният държавен здравен инспектор заяви, че в редица страни в Европа такова намаление (скъсяване на продължителността на изолацията - бел. ред.) е в сила в различни граници.

„Нямаше как някой да знае, че ще се случи точно това.“

В петък е бил публикуван препоръчителен документ за карантина и изолация на Европейския център за контрол на заболяванията, който е бил обсъден от експерти у нас.

„Нито виждам забавяне, нито избързване. Веднага след излизането на документа ние приемаме заповедта“, коментира доц. Кунчев.

В отговор на въпрос дали лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов ще бъде санкциониран за това, че на КСНС е бил без маска Ангел Кунчев уточни:

„Нямам информация каква е била ситуацията вътре. Ако е бил без, подлежи на санкция, както е за всички останали по закон.“