Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Районната прокуратура в Стара Загора привлече като обвиняем и задържа мъж за подпомагане на граждани на Афганистан да преминат незаконно през страната, съобщиха днес от Апелативната прокуратура в Пловдив.

Под ръководството на Районната прокуратура в Стара Загора се извършва разследване по бързо производство, образувано срещу С.Р., на 45 г. Той е привлечен като обвиняем за това, че на 07.01.2022 г. на автомагистрала „Тракия“, с цел да набави за себе си имотна облага, чрез използване на товарен автомобил, противозаконно подпомогнал девет чужди граждани да пребивават и преминават през страната в нарушение на закона - престъпление по чл. 281, ал. 2, т. 1, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс, уточниха от обвинението.

До момента е установено, че на 07.01.2022 г. около 21,25 ч. С.Р. е превозвал в товарното помещение на автомобила девет мъже на възраст от 17 до 21 г. от Афганистан. Те били без документи за самоличност. Чужденците преминали в страната от Турция през „зелена“ граница. С.Р. ги качил в товарния автомобил в района на град Малко Търново и се насочил в посока София. Той се движел по автомагистрала „Тракия“, като в района на 166 км край Чирпан е бил спрян от полицейски патрули.

Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Районната прокуратура в Стара Загора ще внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него. Мъжът бил осъждан и преди.