Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мажд Алгафари
Мажд Алгафари

ЕС поарчил милиони за да установи, че МУСАКАТА е вредна за околната среда.

Аз, като ви казвам, че Рекс е много умно куче, никой не ми верва. Той всеки ден препикава едно дръвче, което с него сме кръстили ЕС. Днес ще го накарам, освен да го препикае и да си свърши и другата - по-голямата работа.

Не знам кой евро-чехъл е установил тази вреда за околната среда, но започвам да се замислям как се е случило това. Може би е чул, че мусаката е част от тактиката и условията за избор на жена в България. Българските жени са униклни, ако могат да правят МУСАКА, то те са виртуози в леглото. Та, сигурно е присъствал или по-точно участвал в некой гей парад, забърсал е някой подобаващ на жена с мечтата да му сготви МУСАКА и да го/я оправи, но вместо това, той/тя така го оправила, че още я/го помни. Скъпи евро-чиновници и чехльовци, подчертавам СКЪПИ, защото наистина ни струвате много скъпо, освен обещаното от Рекс да ви препикае, аз обещавам на Нова година да сготвя МУСАКА по стара българска рецепта, а именно:

Рецептата на българската мусака варира според локалните вкусове и традиции. Продуктите за една примерна рецепта са: 700 g мляно месо (50% свинско и 50% телешко), нарязани на дребно 1 kg картофи и 1 – 2 глави кромид лук, малко черен и червен пипер, чубрица. Всички тези продукти се задушават заедно в олио. След като се задуши, сместа се залива с чаша вода, след което се пече във фурна. Накрая се залива със заливка и се доопича със заливката. Заливка за българска мусака се приготвя, като се разбият 3 яйца, 1 кофичка кисело мляко, 50 – 100 ml вода, ? ч.л. сол, 3 с.л. брашно, 2 щипки сода бикарбонат. Всяка порция се сервира с 1 – 2 с.л. кисело мляко, поръсено с дребно нарязан магданоз.

*От фейсбук!