Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Любен Дилое-син отговори на Слави Трифонов
Любен Дилое-син отговори на Слави Трифонов

Любен Дилов-син отговори на Слави Трифонов, който по-рано днес излезе с язвителна позиция срещу отвода, който депутатът от ГЕРБ направи вчера при гласуването на състава на парламентарната комисия по култура.

Заместникът на Трифонов и председател на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов пое председателското ѝ място, а Дилов обяви, че не иска да е член на комисията. Телевизионерът обаче припомни на Дилов, че заедно са били част от легендарното предаване "Ку-ку" и от цветното лице на ефира навремето, днес депутатът се е превърнал в номенклатурчик.

Дилов сподели поста на Трифонов и написа следното:

"Не мога да не споделя този пост по няколко причини: - За пръв път след 2003-а, когато се разделихме, Слави споменава името ми лично. Обидата у него, че изоставих общото ни начинание тогава, беше голяма и в известна степен разбираема. Тази особена травмичност той лекуваше, превръщайки ме в Онзи, чието име не трябва да се споменава. Изоставих го, защото Той ме постави пред избора Шоуто на Слави или Гергьовден.

Вероятно изборът ми е бил труден за разбиране. Да изоставиш славата и парите в името на една доста грапава политическа съдба, наистина изглежда налудно... - От тук и втория повод да споделя поста: никога не съм бил член на друга политическа организация, освен на Движение Гергьовден. На което и Слави, и Тошко са основатели.

Химнът на Движението е написан от прекрасния Ивайло Вълчев... През годините, вследствие на различни обстоятелства, Движение Гергьовден, което малък и жилав политически клуб (никога не си е поставяло за цел да се превръща в голяма партия) участваше в различни коалиции. Някои успешни - "Дядо, баба и внуче" с Демократите и Зеделците на г-ж Мозер, например. Други - да кажем - по-скоро комични. Заедно с ВМРО (коалицията ЕТО КАК!) взехме над 160 хил. гласа срещу свръхмобилизирания Иван Костов и дебюта на Симеон Втори през 2001.

Имахме светли моменти, имаме и падения повече от 25 години. Най-важното - ще продължаваме да ги имаме. Последните три години имаме подписано споразумение само със СДС. Винаги сме търсели съюзници в десния и консервативния спектър. Подкрепихме СДС и на европейските избори, подкрепяме ги и сега, както и в миналото, защото - въпреки всичко - смятаме, че това е по-добрата приказка за България. С ГЕРБ нямаме споразумение, но се присъединихме към коалицията, когато те имаха нужда от нас, а не ние от тях, за да се облажим от управлението. Т.е. пак сме опозиция - обичайното агрегатно състояние на Гергьовден.