Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Под надзора на Окръжната прокуратура в Стара Загора се води разследване за смъртта на момиченце на годинка и 5 месеца, загинало при пожар на къща в село Мъдрец, община Гълъбово, съобщиха днес от Апелативната прокуратура в Пловдив. 

На 22.12.2021 г. в 15,08 ч. в РУ - Гълъбово е получено съобщение за горяща къща в село Мъдрец. След извършен оглед на местопроизшествието е установено, че пожарът е възникнал в една от стаите на първия етаж от запалена печка на твърдо гориво. В помещението се е намирало дете – момиче на 1 г. и 5 м. То е било оставено без родителски надзор и вследствие на пожара е починало.

С извършването на огледа по реда на чл.212, ал.2 от НПК е започнато досъдебно производство за това, че е запалена сграда и движимо имущество на значителна стойност и пожарът е представлявал опасност за живота на малолетното дете – престъпление по чл.330, ал.2, т.1 вр. ал.1 от Наказателния кодекс. Провеждат се активни действия за установяване на причините за пожара, предстоят разпити на свидетели, назначаване на експертизи, уточняват от прокуратурата.