Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Въпросът за засилване на военното присъствие на НАТО в България не е разискван нито в Министерския съвет, нито с партньорите. И мнението на министъра на отбраната, че няма нужда от увеличаване на присъствието, е негово лично.

Това заяви премиерът Кирил Петков на брифинг след заседанието на правителството. Ден по-рано Янев заяви, че да момента няма нужда от увеличаване на военното присъствие на НАТО в България и няма заплаха от страна на Русия. Думите му бяха посрещнати остро от коалиционните партньори от "Демократична България".

Ние сме активен член на НАТО, но вярваме, че е най-добре проблемите да се решават с дипломация и по мирен път, заяви още Кирил Петков. България няма интерес от военно положение до границите си, допълни той.

Съветниците на външната министърка Теодора Генчовска, свързани с бившата ДС, ще бъдат уволнени, обяви още премиерът Кирил Петков. Той благодари на министърката и ИТН, че са одобрили освобождаването им, след като е станало ясно тяхното минало. Сред съветниците, назначени от външната министърка е и бившият шеф на ДАНС Петко Сертов.

На брифинга са още енергийният министър Александър Николов и финансовият министър Асен Василев.