Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Приятели,
мнозина са възмутени от решението на специализираната прокуратура по казуса с нарушаването на конституцията от президентът и бившият министър и настоящ министър-председател. Разбирам ви и аз съм смаян от Соломоновото решение. Така и агнето сито и вълка цял. Решението винаги може да се преразгледа и нарушителите да бъдат подведени под отговорност, но за сега е по-важно за държавата войната между институциите да се успокои или по-скоро да се приспи. Жест на добра воля от главният прокурор към президентската институция и министерския съвет. Макар да е леко притваряне на Темидовите очи е държавническо поведение. Е, не е добър знак към обществото и към други, които ще дават за пример това доказано нарушение, когато самите те ще извършват подобни деяния, но и какво от това.
Всички виждаме продължаващата еуфорична промяна. Прощъпулникът на нашите мъдри, умни, красиви, интелигентни, знаещи и разбиращи народни представители бе да налапат като шарани дънната въдица около мораториума. Изключвам само избраниците от ДПС, които за пореден път показаха, че имат трезво мислещи политици.
Добре, че министър-председателят ни, макар и малко закъсняло се усети и нареди на подчинените му избраници от ПП ПП по спешност да прегласуват. Така нареждаше и бивш премиер. Нека да не разбираме продължаване на промяната, като пълна промяна. Явно тази промяна няма да промени Народното събрание да е придатък към министерския съвет. Има почини на действие от предишно управляващите, които може да се ползват и от настоящите.