Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кметът на Пловдив Здравко Димитров.
Кметът на Пловдив Здравко Димитров.

Цветанов си отиде, но цветановщината в пловдивския ГЕРБ остана, отсече градоначалникът

Няма как да стане! Така кметът на Пловдив Здравко Димитров отговори пред "24 часа" по повод поисканата преди малко оставка на заместника му Пламен Райчев от ГЕРБ. 

"Това е най-работещият ми заместник", допълни Зико. И категорично обяви, че няма да се раздели със заместника си по строителството. Той изтъкна, че по негово време е въведено асфалтиране на кръстовища в Пловдив посред нощ. "Това в България не се е случвало", каза още градоначалникът.

"Йордан Илиев (шефът на съветниците от ГЕРБ - б.а.) може да иска всичко", отсече Зико. И попита: "Къде има улични ремонти без задръствания". Според градоначалника не е редно чрез медии да си общуват той и районните кметове. "Ние сме от една партия", допълни Димитров.

Попитан на какво се дължи разнобоят между него и групата на ГЕРБ в местния парламент, кметът отговори: "Цветанов си отиде, но цветановщината в Пловдив остана", визирайки градския лидер на ГЕРБ Иван Тотев. 

Здравко Димитров изтъкна, че проектът, с който се извършват ремонтите в кв. "Гладно поле", е бил спасен в последния момент именно от Пламен Райчев. "Беше почти изтърван от нехайството на предишния главен инженер в общината Йордан Калев. Ако не бяхме спасили тези пари, не само щяхме да ги изгубим, но щяха и да ни глобят", добави Зико.

Той се извинява на гражданите за неудобствата по време на строителните дейности. "Но ремонтите се правят по възможно най-бързия начин", обобщи Димитров.