Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Или студиото се разпада, или Бойко Рашков идва за вас - така водещата Лора Крумова се пошегува с шефката на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова по време на интервюто си с нея в ефира на Нова тв тази вечер. Причината - странен шум, докато двете водеха разговора.

Не е добре в контекста на шегите за Бойко Рашков, по-добре студиото да се разпада, отвърна Атанасова.

Ден по-рано при представянето му като министър и в редовния кабинет, който се очаква да бъде избран утре, МВР шефът отново намекна за арести на депутати от ГЕРБ. В събота, без да ги назове, Рашков явно визира бившите регионални министри Николай Нанков и Петя Аврамова заради разследването по АМ "Хемус".

Участието на Корнелия Нинова в този кабинет е оксиморон на заявките за нулева корупция, коментира Атанасова. През 2008 г. тя бе отстранена от същото министерство от тогавашния премиер Сергей Станишев и той бе поздравен от ЕС за това, добави Атанасова.

Тя не вижда ясни намерения за промени в закона за КПКОНПИ на този етап, затова се въздържа да отговори дали ГЕРБ би подкрепил промени.

Разговори са възможни, когато лицето Рашков напусне правителството, напомни Атанасова тезата на ГЕРБ. 

Как шефката на ПГ на ГЕРБ е купила за 50 хил. лева голяма вила с двор в Рибарица, попита я Крумова. Имотът е придобит на публичен търг със съдия-изпълнител в едно етрополско село, което също се казва Рибарица, обясни тя. Отдавна търсела място близо до София, за продажбата научила от сайта на частните съдебни изпълнители и тя наддавала заедно с дуг кандидат от началната цена 42 хил. лв. Крайната платена от нея цена е 52 хил. лв., а името на частния съдебен изпълнител е Васил Михайлов. Хората да следят има различни имоти с различни тежести, насърчи тя и други да купуват.

ГЕРБ няма да напусне офиса си в НДК, нямаме нищо общо с Министерството на културата, категорична бе Атанасова. От ковчегоносач Минеков се превърна в пощальон, иронизира го тя. Към онзи момент е преценено, че НДК няма нужда от тези два етажа, настоя председателката на групата. Решението е напълно законно, независимо че хора от ГЕРБ от министерството са предложили тогава на областния управител от ГЕРБ да го направят, смята тя.

Минеков, който бе включен след извънредното заседание на служебния кабинет тази вечер в предаването, настоя новият министър да продължи това, защото е важно за НДК, както и най-вече спасяването на обекти като "Свети Кирик". Оставя му това, за което времето не стигнало, защото се иска поне година, но иначе не познава бъдещия министър.

Не е вярно, че писмото ви е дадено на портиер, беше дадено лично в ръцете на Кирил Ананиев, заяви още Минеков. Както и полиция в редакцията на "Труд" не е викал - направил го Блъсков, уточни той.