Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

БОЙКО РАШКОВ
БОЙКО РАШКОВ

Как двама полицаи ще натискат трима прокурори? По-скоро е професионален спор за тактиката на разследването, казва вътрешният министър

"Не мога да кажа дали е имало натиск над прокурори. Това ще се изясни. Или е професионален спор за това как да се подходи правилно тактически по разследването. Двама от ГДБОП работят, събират доказателства, и трима наблюдаващи прокурори, които ги надзирават. Как е възможно двама разследващи да окажат натиск над трима прокурори", каза вътрешният министър Бойко Рашков в Неделя 150" по БНР във връзка с изявлението на прокуратурата, че от ГДБОП са правили опити да ги натискат заради обвиняемия по разследването за парите от "Хемус". 

"Прокуратурата има свои правомощия и никой не може да й разпорежда, освен висшестоящите прокурори и главният прокурор. Струва ми се преувеличено, защото подобен натиск не може да постигне резултат. Твърдението е само на прокуратурата. Имаме един обвинен човек. Той е под домашен арест. Бил е една от важните фигури за източването на пари от банката. Концентрирал е огромно количество финансови средства и се явява възлова фигура. Трябва да се разбере с кого е контактувал и какъв е пътят на парите", заяви Рашков. 

"Прокуратурата съзнателно не е активна в това разследване. Прокуратурата, ръководена от Иван Гешев, бави хода на разследването. Защото то ще доведе до отговорни фактори в управлението на страната, които са били на власт до април т.г.", каза Рашков. Според него по едно от трите разследвания за строежа на "АМ "Хемус" има основания да се иска снемането на имунитети на народни представители.