Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

бившият председател на ДАНС Цветелин Йовчев. Кадър Нова нюз
бившият председател на ДАНС Цветелин Йовчев. Кадър Нова нюз

Според бившия шеф на ДАНС на него не се обръща достатъчно внимание

„Не мисля, че след срещата между Владимир Путин и Джо Байдън беше постигнат някакъв напредък. Конфликтът между Вашингтон и Москва може да преобърне целия свят”, това заяви в ефира на „Офанзива” по Нова нюз бившият председател на ДАНС Цветелин Йовчев.

Според него на този конфликт не се обръща достатъчно внимание, а той бил сериозен.

„Като че ли в основата на този конфликт са процесите на интеграция на Украйна в НАТО. Самият преговорен процес и подпомагането на Запада за преоръжаването на Украйна силно притеснява Русия. Потенциалът за ескалация на този конфликт се крие в това, че и двете страни се притискат до границата”, коментира Йовчев.

Относно предложения кабинет на Петков, Йовчев заяви, че всички имат желание нещата да се развият добре, правителството да успее да преведе България през кризите и да даде спокойствие на обществото, но имало редица опасения.

„В зависимост от това как се справят с тях, зависи и колко дълъг ще бъде мандатът. На първо място бих поставил това, че имаме четири много различни партии. Това доведе при преговорите до едно механично събиране на идеите на отделни партии. В тях има и някои противоречиви предложение. Вече се усещат някакви скърцания в коалицията, преди още да е започнало правителството да действа. Опасявам се, че това може да доведе до вътрешни конфликти, които пък да доведат или до разпад на коалицията, или до спиране на реформите”, каза бившият шеф на ДАНС.

Според него и програмата на коалицията била твърде амбициозна и вероятно няма да се изпълни, прогнозира той. Другото, което е притеснително, е, че някои от кандидатите нямат опит и ще им отнеме време да се запознаят с ресора си.