Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

АСЕН ВАСИЛЕВ
АСЕН ВАСИЛЕВ

Калина Константинова ще е вицепремиер по ефективно управление 

“Продължаваме промяната” може да отиде при президента Румен Радев с готово правителство още за връчването на мандата. Това се разбра от изказване на съпредседателя на коалицията Асен Василев пред журналисти в парламента.

На въпрос има ли възможност да отидат с готово правителство при държавния глава, а не да го обсъждат до седмица след връчването на мандата, Василев каза: Идеята е правителството да се конструира максимално бързо.

Току-що обсъдихме още няколко последни корекции. Говорим буквално за едно-две изречения. Те са по-скоро в общото споразумение, конкретизиране. Знаете, че юристите обичат да изпишат всичко по много по-конкретен начин, каза той.

Не сме мислили как точно ще се случи подписването. В момента искаме да затворим споразумението, за да може утре и другиден то да мине по съответните органи на партиите, продължи той.

Всяка партия има вицепремиер и един, който ще се занимава с ефективно управление, така че мисля, че са общо пет, обясни Василев.
Надяваме се да го подпишем преди края на седмицата, каза той за коалиционното споразумение.

Депутатът от "Продължаваме промяната" Калина Константинова е предложението на проекта на Кирил Петков и Асен Василев за вицепремиер на ефективно управление - дигитална трансформация на държавната администрация, потвърди тя пред журналисти в парламента днес.