Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Служебният министър на културата проф. Велислав Минеков
Служебният министър на културата проф. Велислав Минеков

Извеждането на ГЕРБ от НДК е планирано да започне този петък, каза служебният министър на културата Велислав Минеков в предаването "Денят с Веселин Дремджиев" вчера. "Продължаваме със същите усилия, не съм забравил. Ще настоявам още в петък да започнат действия за тяхно преместване. Нямаме повече време за губене", каза Минеков.

Според него настаняването на ГЕРБ в НДК било "плячкосване" и "присвояване", мотивирано с отпаднала необходимост на НДК за двата етажа, които сега се ползват от ГЕРБ.

"Пръв пише за тази отпадната необходимост тогавашният министър Росен Плевнелиев и има много интересно обяснение - щом като НДК ги дават под наем, значи са излишни". След това тогавашният областен управител Данаил Кирилов ги предоставя на партията на Бойко Борисов.

"Крайно време е да си намерят имот. Партия ГЕРБ също е с отпаднала необходимост и спокойно може да си намерят нещо по-човешко като размер, където да си плащат", препоръча Минеков.

По повод спора с вестник "Труд" Минеков съобщи, че всъщност вестникът дължи 235 000 лева за 9 години, в които обитава имот на Министерството на културата. Издателят на "Труд" няма договор с Министерството на културата. Договорът е между фирма "Южен кръст" на сина на Петьо Блъсков и МК. Той преотдава без да има право 1000 кв. м под наем на "Труд".

Министър Минеков съобщи, че наемът е бил по 5 лв. на кв.м - определен по времето на ГЕРБ, при пазарна цена за района 68 лева.

Тома Биков коментира плановете на Минеков за ГЕРБ. Той посочи, че ГЕРБ е втората политическа сила, тя не дължи никакви суми на държавата за централата си за разлика от други партии. Партията на Бойко Борисов била срещу ваденето на която и да е партия от централата й.

Минеков ще се сблъска челно със стена, предупреди Биков. Според него ГЕРБ има стотици хиляди симпатизанти и привърженици. "Това е най-неподходящото нещо, което една власт може да направи", каза той.