Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Президентът се ръкува с лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов. СНИМКИ: НИКОЛАЙ ЛИТОВ
Президентът се ръкува с лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов. СНИМКИ: НИКОЛАЙ ЛИТОВ

“Възраждане” бяха единствената партия, която се яви при президента без маски

И пред него Костадинов поиска отпадане на зеления сертификат и мерките

 Президентът Румен Радев  ще изчака четирите партии - "Продължаваме промяната", "Демократична България", ИТН и БСП да се разберат за коалиционното споразумение и тогава ще връчи първия мандат за съставяне на правителство. Това се разбра по време на срещата на държавния глава с представители на партия "Възраждане".

Предстои на базата на консултациите, надявам се в близките дни при готовност за коалиционно споразумение, да връча мандата за съставяне на правителство на първата по численост парламентарна група, заяви Радев.

Предстоят важни решения пред българския парламент. Много са задачите, много са изискванията и решенията, които чакат вниманието на българските народни представители и е изключително важно те да бъдат приоритизирани. Затова макар и последна в тези консултации, но аз не деля партиите и групите по тяхната численост, както подчертах, всяка една е важна и затова за нас е важно да чуем как вие виждате работата на новия парламент и работата с бъдещото правителство, което се надяваме най-сетне да имаме като редовно, каза държавният глава.

Проблемите, които има България, търсят и трябва да намерят бързи и неотложни решения, защото страната ни се намира в криза и то не от днес или вчера. Това е десетилетна криза и ще направим всичко възможно, което зависи от нас, в парламента да поставим въпросите, които смятаме за важни и належащи, за да намерят те своето решение, отвърна лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

Най-важно е в чисто тактически план и смисъл нормализацията на нашата страна. Считаме всички т.нар. противоепидемични мерки за нещо, което трябва да бъде прекратено като практика.

Трябва да се премахне зеленият сертификат, 

настоя Костадинов. И го определи като дискриминационен.

Трябва да се направи всичко необходимо, за да може хората да получат правото си на достоен и нормален живот, а децата ни да получат правото си на нормално образование, което те трета учебна година не могат да получават. Казвам го като родител, каза лидерът на “Възраждане”. Той подчерта, че приоритет ще са им още решаването на демографската криза, здравната и образователната система, да се решат проблемите с енергетиката и цените на тока.  

Не трябва да забравяме и външно политическите ни отношения - казуса с РСМ, защото за там компромис, по начина, по който си го представят нашите европейски партньори, не можем да направим и няма как да направим, зарече се Костадинов.

Ще търсим подкрепа от всички здраво мислещи фигури и политически партии. За нас това е национална кауза и считаме, че в нея всеки един българин е важен, каза той.

Това, което казахте и вие - че всеки българин за вас е важен, се надявам, че когато предлагате мерки изобщо за справяне с пандемията, до вземете под внимание живота на всеки един българин, включително това, че все още повече от 100 човека на ден умират в болници. Все още лекарите и медицинските сестри са претоварени и аз се надявам, както казахте - в диалог с останалите политически сили, да намерите решение, което да мисли и за тях, отвърна му Радев.

Представителите на "Възраждане" бяха единствените от парламентарните партии, които не сложиха маски за срещата си с президента.
Представителите на "Възраждане" бяха единствените от парламентарните партии, които не сложиха маски за срещата си с президента.