Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Д-р Врабевски с шестимата музиканти, които ще представят България на Евровизия
СНИМКИ: ЙОРДАН СИМЕОНОВ И ФЕЙСБУК НА ГРУПАТА
Д-р Врабевски с шестимата музиканти, които ще представят България на Евровизия СНИМКИ: ЙОРДАН СИМЕОНОВ И ФЕЙСБУК НА ГРУПАТА

Вътрешната борба у всеки от нас да скъса със себичността, егоизма, за да разбере, че е роден с мисия. Това накратко е  посланието на Intention - песента, с която рокмузикантите от Intelligent Music Project ще представят България на Евровизия догодина.

Премиерата на парчето и видеоклипа към него бе преди минути по БНТ.

"Хванали сме всички съвременни тенденции и сме направили аранжимент, който да пасва много на очакванията на хората в един съвременен свят на високия технологичен 21 век. Разпознаваемостта ни е гарантирана, много се постараха всички." Това обясни д-р Милен Врабески, създател на Intelligent Music Project и автор на всички песни на групата.

"Евровизия е палитра от различни стилове. Такива са и победителите - в последните 10 г. има такова разнообразие на музикални стилове.
Изключителна енергия има в Intelligent Music Project, има изключителен талант. Всички тези музиканти имат кариера самостоятелно и извън тази група. Имат своята популярност. А в групата те превръщат своя общ талант в нова синергия. Едни такива талантливи музиканти няма как да не са успешни", обясни Йоана Левива-Сойър от БНТ, която е ръководителят на българската делегация на Евровизия.

"Рокът е жив и има тенденция към завръщането му, защото е елитарна музика с ясни послания и аз искам моите деца да израстват с такива. В нашия случай ние правим мелодичен прогресив рок, който трябва да влезе в регламента - парче до 3 мин и със съответното сценично присъствие. Групата ни е от 10-11 човека, на сцената трябва да се качат 6. Трябваше да избера най-подходящите за въпросния регламент. Всичко е измислено много добре. За да стане състезанието ефективно и да има своето въздействие върху публиката, всичко се прави по конец, по строга линия, която помага и на изпълнителите, и на продуцентите да бъдат себе си и да дадат максимума на това, което имат като талант", обясни още д-р Врабески.

Той и групата му предлагат 6 парчета на БНТ, като вътрешният избор в обществената телевизия определя Intention като българската песен на Евровизия 2022.