Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

НИДАЛ АЛГАФАРИ
НИДАЛ АЛГАФАРИ

Лидерите на победилите от последните избори партии ще умуват над съотношението при разпределянето на министерски, зам. министерски, областни, агенционни и директорски постове. Ще работят по формула 8:5:4:3 или нещо подобно.

Защо?

И на четиримата лидери им е ясно, че са равнопоставени в създаването на правителството. Без гласовете на която и да е партия правителство няма да има. Това, че едни са изгрели на политическия небосклон от няколко месеца, не е предпоставка да имат повече от другите, обръгнали десетилетия в политическите битки.

"А" отборът?!

Новите спасители на Родината ни, твърдяха преди време, че всеки ще извади най-доброто и с него ще цака на масата. Ами ако най-доброто е само от една политическа партия и това е ДБ или БСП или ИТН или ПП? Дали по-важно е качеството или квотата?

Нови морал?

Дали търсещите нов морал в политиката ще приемат за пръв между първите, човек нарушил конституцията? Дали новият морал включва ДКК и БРРБ.

Петият елемент?!

Защо се говори за квота на четири политически формации, а се премълчава за петата. Каква ще е квотата на президентската институция? Дали господин Рашков е най-доброто от ПП или БСП или е петата колона? Министър Денков от чия квота ще е?

Нов морал.... нови илюзии!

От фейсбук