Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

По-рано днес окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов съобщи пред журналисти подробности по жестокото престъпление.
По-рано днес окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов съобщи пред журналисти подробности по жестокото престъпление.

Трима са обвинени и задържани от Окръжната прокуратура в Стара Загора за отвличането на 34-годишен мъж в местност под връх Бузлуджа, съобщиха днес от Апелативната прокуратура в Пловдив. Това са Ивайло Д., на 22 г., брат му Мариан Д., на 20 г., и Виктор А., на 25 г., за това, че на 30.11.2021 г. в село  Дунавци, област Стара Загора, в съучастие помежду си, като съизвършители, са отвлекли Стефан Стефанов на 34 г. - престъпление по чл. 142, ал.2, т. 2 вр. ал.1, вр. чл. 20, ал.2, вр. ал.1 от Наказателния кодекс.
Тримата са обвинени и в това, че на 30.11.2021 г. в гориста местност, южно от връх Бузлуджа, в землището на град Шипка, отново в съучастие помежду си, като съизвършители, противозаконно са лишили от свобода Стефанов – престъпление по чл. 142а, ал.1, вр. с чл.20, ал. 2, вр. ал.1 от Наказателния кодекс.
Спрямо Ивайло Д. е повдигнато обвинение и за опит за убийство на Стефан Стефанов – престъпление по чл. 115, вр. чл. 18, ал.1 от НК.
По делото е установено, че тримата обвиняеми са отвлекли Стефанов и с автомобил го откарали в местност под връх Бузлуджа. Там го малтретирали. На мъжа бил нанесен побой и прободни рани в корема. Пострадалият бил завързан за дърво, след което тримата си тръгнали. Стефан бил открит от случайно преминаващ гражданин, който подал сигнал на тел. 112.
Тримата обвиняеми са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжната прокуратура в Стара Загора да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража“ спрямо тях.