Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Новият вариант на коронавирус - Омикрон
Снимка: Пиксабей
Новият вариант на коронавирус - Омикрон Снимка: Пиксабей

В Европа има повече случаи на новия вариант на вируса, отколкото при нас. Лошото е, че го откриха тук и казаха, че това е южноафрикански вирус, което направи така че да се спрат всички полети за и от Южна Африка”. Това заяви пред Нова телевизия Антония Биолчева, която от 30 години работи като финансист в Република Южна Африка.

Новата мутация на коронавируса - Омикрон, създаде страхове в световен мащаб. Световната здравна организация предупреди, че той ще се разпространи по целия свят и има риск от рязко увеличаване на броя на заразените. До момента няма смъртен случай, предизвикан от този вариант на коронавируса, но са необходими още много изследвания заради огромния брой мутации. 

„Около 70% от възрастните хора тук са ваксинирани, по-младата група не е ваксинирна, но натам вървят нещата, че искат да ваксинират и тях, тъй като се говори, че новият вариант се разпространява повече сред тях”, добави Биолчева.

Тя коментира и забраната за самолетни полети от Южна Африка и още няколко страни в региона. „Вчера имаше полети, които, до колкото разбрах, ще транспортират част от българите, както и един румънски отбор по ръгби. Мисля, че отново ще ги пуснат. Това беше някаква еуфория, след като Англия и Катар спряха полетите, но до колкото разбрах, ще продължат да летят", каза Антония Биолчева.