Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: РОЙТЕРС
СНИМКА: РОЙТЕРС

Световният икономически форум (СИФ), събиращ всяка година в швейцарския курорт Давос икономически и политически лидери от цял свят, отмени откритата за публика част от срещата поради отправени смъртни заплахи, предаде Франс прес.

Тази година се наложи форумът да бъде отложен заради Ковид-19, но през септември бе обявено, че срещите ще бъдат подновени от януари 2022 година.

Според швейцарски медии обаче след пандемията СИФ е застрашен и от други предизвикателства.

Много от сътрудниците получават все повече заплахи, дори заплахи със смърт, от привърженици на конспиративни теории, съобщи след контакти със СИФ Швейцарската телеграфна агенция.

Затова СИФ реши да отмени т. нар. Отворен форум, който е открит за широката публика и чиято сигурност съответно е по-трудно да се гарантира.

Същевременно мерките за сигурност ще бъдат засилени.

Отвореният форум се организира от 2003 г. в местно училище като среща, съпътстваща основните панели от СИФ. На него се събират представители на неправителствени организации и на гражданското общество, дейци на изкуствата, ръководители на компании и пратеници на различни правителства.

Следващата годишна среща на СИФ е насрочена за 17-21 януари и ще протече под мотото "Да работим заедно, да възстановим доверието".