Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

На пътя Омуртаг – Котел на територията на община Омуртаг вчера екипи на РУ в града са задържали 25 чужденци, мъже, на видима възраст от 15 до 28 години, без документи за самоличност, съобщиха днес от пресцентъра на ОДМВР в Търговище. По думите им те са от Афганистан. 16 от тях са пълнолетни, 9 – непълнолетни. По случаите са започнати 25 бързи полицейски производства по чл. 279, ал. 1 от Наказателния кодекс – за влизане през границата на страната без разрешение на надлежните органи на властта, Разследването по тях вече е приключило. Материалите са изпратени в Районна прокуратура -Търговище.

В същото време от Апелативната прокуратура във Варна потвърдиха, че Районната прокуратура в Търговище ръководи 25 бързи полицейски производства по чл. 279, ал. 1 от НК във връзка със задържана група чужди граждани, преминала без разрешение границата на Република България.

На 25 ноември 2021 година, на пътя Омуртаг – Котел, са установили 25 души – чужденци, от мъжки пол, самоопределящи се като афганистанци. Те са преминали нелегално държавната ни границата с Република Турция на неустановено към момента място.
Работата по образуваните бързи производства продължава под ръководството на прокурор от Териториално отделение Омуртаг при Районна прокуратура – Търговище. На чужденците са повдигнати обвинения и предстои Районният съд в града да насрочи заседания по делата.